Το στρατόπεδο «Καποτά» γίνεται δομή φιλοξενίας προσφύγων

8 mins read

Συνολικά 800 κοντέινερ θα εγκαταστήσει η κυβέρνηση προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες σε διάφορες δομές της χώρας, κάποια εξ αυτών αναμένεται να τοποθετηθούν στο Στρατόπεδο «Καποτά», με τον δήμαρχο Αχαρνών να αντιδρά.

«Ο δήμος μας δεν μπορεί να αποτελέσει την πίσω αυλή της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω αυτή τη φορά. Θα μπούμε μπροστά», δήλωσε στην τηλεόραση του Star ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, στην υπηρεσιακή αλληλογραφία, η παραγγελία έχει ήδη γίνει από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στις 14 Οκτωβρίου για προμήθεια 800 οικίσκων, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες που θα έρθουν το επόμενο διάστημα από τα νησιά του Αιγαίου. Οι 220 προορίζονται για το στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι.

Η ανάγκη να αδειάσει η Μόρια και τα άλλα νησιά του Αιγαίου που έχουν φρακάρει είναι επιτακτική. Η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει πάνω από 10 χιλιάδες πρόσφυγες μέχρι τις αρχές του 2020 και να τους κατανήμει αναλογικά σε όλη την ενδοχώρα.

Ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο «Καποτά», βρίσκονται τα λυόμενα που διαμένουν σήμερα Πόντιοι από τη Ρωσία κι άλλοι αλλοδαποί, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι τα άβατα των Ρομά στην Αυλίζα και την Αγία Σωτήρα. Εκτός από τη φιλοξενία στο στρατόπεδο «Καποτά», προβλέπεται και η φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία των Αχαρνών.

Facebook Comments