ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο συρτάκι του Μίκη με τον Άντονι Κουίν το 1995 στο Μόναχο:...

Το συρτάκι του Μίκη με τον Άντονι Κουίν το 1995 στο Μόναχο: «Θα χορέψω αν χορέψεις και συ» (video)

Όσοι είχαν παραβρεθεί στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο το 1995, σίγουρα δε θα ξεχάσουν τη στιγμή που ο διάσημος ηθοποιός Άντονι Κουίν ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε το συρτάκι της ταινίας «Ζορμπάς». Η σκηνή έχει μείνει στην ιστορία….

Ήταν 29 Ιουλίου 1995 και στην πλατεία Koenigsplatz στο Μόναχο της Γερμανίας, οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές. Εκεί, o κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε επί σκηνής τον Άντονι Κουίν, τον θρυλικό «Ζορμπά» του κινηματογράφου, σε μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία.

Οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν σε μία εκδήλωση στην πόλη του Μονάχου και ο Μίκης Θεοδωράκης προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό να παραστεί στην συναυλία του, καθώς και να χορέψει. Ο διάσημος ηθοποιός δέχτηκε, με την προϋπόθεση ότι θα χόρευε μαζί του και ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Όταν ο Άντονι Κουίν, με περίσσιο ενθουσιασμό, ανέβηκε επί σκηνής, ο Μίκης Θεοδωράκης επέμεινε ιδιαίτερα να χορέψει συρτάκι. Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και με τον εκπληκτικό Γρηγόρη Τζιστούδη στο μπουζούκι, ο Άντονι Κουίν αποδεχόμενος της πρόκληση, θύμισε σε όλους τις παγκοσμίως γνωστές σκηνές από την ταινία Ζορμπάς.

Έβγαλε λοιπόν το σακάκι, του, έλυσε τη γραβάτα του, ξεκούμπωσε το πουκάμισό του και ξεκίνησε να χορεύει το αγαπημένο του συρτάκι, «παρασέρνοντας» μαζί στον χορό και τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

 

Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο: