ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ρύζι Uncle Ben’s αλλάζει όνομα και λογότυπο για να μην είναι...

Το ρύζι Uncle Ben’s αλλάζει όνομα και λογότυπο για να μην είναι ρατσιστικό (photo)

Η εταιρεία Mars ανακοίνωσε την τελική απόφαση για το νέο όνομα της διάσημης μάρκας ρυζιού «Uncle Ben’s».
Μετά τις αναταραχές στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ,  η εταιρεία είχε δηλώσει τον Ιούνιο, ότι εξετάζει την αλλαγή του ονόματος, που έχει ρατσιστικό υπόβαθρο.
Ο όμιλος είχε παραδεχθεί «ότι έχει φθάσει η στιγμή για να εξελίξουμε τη μάρκα Uncle Ben’s, περιλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητάς της». 
Το νέο όνομα της μάρκας είναι το «Ben’s Original», ενώ αλλάζει και το λογότυπο και έτσι η Mars  αποσύρει την εικόνα με το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου Αφροαμερικανού, η οποία παρέπεμπε στις φυτείες ρυζιού που καλλιεργούνταν χάρη στους σκλάβους. 

Το στέλεχος της Mars, Φιόνα Ντόουσον, είπε «Ακούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες καταναλωτές, τους ίδιους μας τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο».
Και συμπλήρωσε «Κατανοούμε τις ανισότητες που συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο της προηγούμενης μάρκας». Τα πακέτα ρυζιού που θα φέρουν το νέο όνομα και το νέο λογότυπο θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων το 2021. 
Επιπλέον, ο όμιλος προβλέπει να χρηματοδοτήσει προγράμματα στήριξης στις κοινότητες των μαύρων στο Γκρίνβιλ, στο Μισισίπι, μια πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ όπου το ρύζι «Ben’s Original» παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια.