ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο βασικό σενάριο: Lockdown μόνο στις μικτές επιχειρήσεις

Το βασικό σενάριο: Lockdown μόνο στις μικτές επιχειρήσεις

Με τοποθέτηση του ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξαναδούμε οριζόντια περιοριστικά μέτρα από Σεπτέμβριο, αλλά μόνο «τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα», όπως επίσης ότι δεν θα υπάρξει ξανά οικονομική στήριξη, όπως συνέβη μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος  με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια» και «τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη». Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προπανδημικής ζωής τους συνοδευόμενοι με τα δικαιώματα που τους είχαν αφαιρεθεί τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει.

Η ανάρτησή του κ.Σκέρτσου στο Facebook:

Πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι το μοντέλο που προκρίνεται υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με τους εμβολιασμούς είναι, στην περίπτωση τέταρτου κύματος, να επιβληθεί lockdown αποκλειστικά στις λεγόμενες «μεικτές» επιχειρήσεις, δηλαδή σε αυτές που μέχρι τότε θα έχουν επιλέξει να δέχονται και εμβολιασμένους και μη.