ΑρχικήΕπικαιρότηταΤουρκία: Άρχισε τα «παιχνίδια» με τους πρόσφυγες - Τους ωθεί στα ελληνοτουρκικά...

Τουρκία: Άρχισε τα «παιχνίδια» με τους πρόσφυγες – Τους ωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συνεχίζει να παίζει σε διπλό ταμπλό η Τουρκία με το θέμα των Αφγανών προσφύγων αλλά και γενικά με την κρίση στο Αφγανιστάν.

Από τη μία κλείνει το μάτι στους Ταλιμπάν και παζαρεύεται με τους Ευρωπαίους στο θέμα των προσφύγων και ταυτόχρονα αυξάνονται οι ροές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ομάδες Αφγανών προσφύγων μετακινούνται τις τελευταίες ώρες από την Κωνσταντινούπολη στην Ανδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στην Τουρκία κυκλοφορούν fake news στα social media ότι η Ελλάδα  από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή.

Να τονίσουμε βέβαια ότι η στρατοχωροφυλακή των Τούρκων τους σταμάτησε λίγο πριν τα σύνορα και δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στο πέρασμα.

Από την ελληνική πλευρά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούν αυτές οι καταστάσεις και είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Απο εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας απο τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.

Στο ερώτημα ποιος λεει πως άνοιξαν τα συνορα απαντούν: «Πολλοί ανθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτια και το ιντερνετ τα λενε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα απο τις 28 Αυγούστου μεχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31».

«Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως απο τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. οΜως εδω που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ηρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος.