Τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα στη Χάλκη- Ακταιωρός προσπάθησε να τυφλώσει Super Puma!

10 mins read

Νέα κίνηση τουρκικής προκλητικότητας σημειώθηκε στη Χάλκη, τη στιγμή που ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιούσε επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών μετά από ναυάγιο.

Η Τουρκία δηλαδή επιχειρεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή.

Όπως γνωστοποιήθηκε, από χθες το βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε 20μετρο σκάφος που βρέθηκε «σε δυσχερή θέση», ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 92 άνθρωποι. Επρόκειτο για επιχείρηση -μια από τις μεγαλύτερες σε κλίμακα – σε διεθνή ύδατα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, μία τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ καταλάμβανε προσπάθεια ώστε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί, ο οποίος είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική ακταιωρός όχι μόνο εμπόδισε τη διάσωση αλλά και επιχείρησε να εμβολίσει (!) σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό.

Η Αθήνα αναμένεται να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο eurocontrol.

Facebook Comments