Τρ. Πειραιώς: Τουλάχιστον 6 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ – Εγγραφές άνω των €2,5 δισ. -Στο €1,15 η τιμή

11 mins read

Υπερκάλυψη κατά τουλάχιστον 6 φορές εμφανίζει το διεθνές βιβλίο (ιδιωτική τοποθέτηση) της συνδυασμένης προσφοράς νέων μετοχών της Πειραιώς Financial Holdings, καθώς το ύψος των εγγραφών ξεπέρασε τα 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να προσμετρούνται τα ποσά που βάζουν ΤΧΣ και cornerstone investors, σύμφωνα με το Marketnews.gr.

Η σημαντική υπερκάλυψη οδήγησε Πειραιώς και συμβούλους στην απόφαση να δέχονται μόνο εγγραφές στο ανώτατο σημείο του εύρους διάθεσης (1,15 ευρώ), εξέλιξη που «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, την τιμή διάθεσης και το ύψος της ΑΜΚ (1,38 δισ. ευρώ).

Νωρίτερα

Εντυπωσιακή είναι η ζήτηση που εκδηλώνεται από διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια για τις νέες μετοχές που θα εκδώσει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο book building γίνονται πλέον δεκτές μόνο προσφορές στο ανώτατο όριο της τιμής διάθεσης, δηλαδή στο 1,15 ευρώ.

Εάν τελικά κλείσει το βιβλίο προσφορών στην ανώτατη τιμή του 1,15 ευρώ, τότε και η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα θα οριστεί στο 1,15, σύμφωνα με τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, όπως έχουν δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τον τρόπο αυτό ο όμιλος Πειραιώς θα αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 1,38 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 1,17 δισ. ευρώ θα αντληθούν από την εκτός Ελλάδος διαδικασία, με τη συμμετοχή και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που θα ασκήσει μερικώς τα δικαιώματά του και τα υπόλοιπα 210 εκατ. ευρώ περίπου από εγχώριους μετόχους.

Τα δύο βιβλία θα κλείσουν σήμερα ταυτόχρονα στις 4 ώρα Ελλάδος, για να ακολουθήσουν άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις της τράπεζας για τα αποτελέσματα του εγχειρήματος. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων τίτλων στο ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι η 7η Μαΐου, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: Marketnews.gr

Facebook Comments