ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ- Επεισόδια στα γραφεία...

Τέμπη: Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ- Επεισόδια στα γραφεία της Hellenic Train

Κύμα παραιτήσεων μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση τρένων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, νέος -μεταβατικός – υπουργός Υποδομών μέχρι τις εκλογές, αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκαν και οι διοικητές του ΟΣΕ, κ. Σπύρος Πατέρας και της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου πρέπει από την Δικαιοσύνη, ωστόσο πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη «να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

Νωρίτερα είχε υποβάλει την παραίτησή του και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Με φόντο τη σιδηροδρομική τραγωδία, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train.

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 19:00 το απόγευμα, μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, μεταξύ διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα διαδηλωτών έσπασαν τζάμια στα γραφεία της εταιρείας, ενώ στην συνέχεια πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, που ήταν περίπου 1000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν ξανά στην χρήση χημικών.