Tραγωδία στον ΗΣΑΠ με έναν νεκρό και δυο τραυματίες – Συγκρούστηκαν βαγόνια

19 mins read

Δυστύχημα με ένα νεκρό και δύο τραυματίες στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου σημειώθηκε τη νύχτα στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, δύο Ελληνες κι ένας Αυστριακός μέλη του συνεργείου. Άμεσα οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματά» για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο ένας από τους Ελληνες κατέληξε.

Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του.

 

Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες (Ολλανδοί, Αυστριακοί και Έλληνες), οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος του 41χρονου Έλληνα και ο τραυματισμός άλλων δύο εργαζομένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ σημείωσε ότι το μηχάνημα άνηκε σε αυστριακό συνεργείο συντήρησης. Ανέφερε επίσης ότι πριν από την μοιραία σύγκρουση το μηχάνημα είχε αναπτύξει ταχύτητα 50χλμ/ώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

«Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα

Λίγο μετά τις 8:00, για το τραγικό συμβάν στις γραμμές του ΗΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών» αναφέρει αρχικά η ΣΤΑΣΥ και προσθέτει:

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.»

Κλείνοντας, η ΣΤΑΣΥ επισημαίνεται ότι «η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές».

 

Facebook Comments