Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα

18 mins read

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο που έγινε χθες Δευτέρα στα Σπάτα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο τεχνικούς εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο καθώς και για τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Σε βάρος του πιλότου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

 

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Μία στιγμή απροσεξίας στοίχισε τη ζωή στον νεαρό Βρετανό, ο οποίος διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου.

Ο 22χρονος μαζί με άλλους τρεις φίλους του από την Αγγλία είχαν μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται από νησί σε νησί στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Σύμφωνα με το skai.gr, η παρέα των Βρετανών επέστρεψε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του παιδιού που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες θα απομακρύνονταν από τον χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του νεαρού Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ.

Γόνος πλούσιας οικογένειας της Βρετανίας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, ο 21χρονος είναι γόνος πλούσιας οικογένειας της Βρετανίας και μέλος του βρετανικού jet set.

Προκύπτει από το γεγονός πως έδωσαν σχεδόν 17.000 ευρώ για να νοικιάσουν τα δυο ελικόπτερα που τους μετέφεραν από τη Μύκονο στην Αθήνα ώστε να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό τους τζετ, στο οποίο θα τους μετέφεραν λιμουζίνες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα