ΑρχικήΕπικαιρότηταΤριπλή εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι - Ένταση, χημικά, καταγγελίες & 10 προσαγωγές...

Τριπλή εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι – Ένταση, χημικά, καταγγελίες & 10 προσαγωγές (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη τριπλή αστυνομική επιχείρηση από τα ξημερώματα της Τετάρτης για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι. Προσήχθησαν οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτήρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος κι ένα από τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιεξουσιαστές από την Καλλιθέα πραγματοποίησαν συγκέντρωση προς το Κουκάκι.

https://www.facebook.com/ElSylKal/posts/1062366994101694

Γείτονες της κατάληψης καταγγέλλουν τη σύλληψή τους

«Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, η οποία εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα, χτύπησε του κουδούνι του σπιτιού της και όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι.

«Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε», είπε ο άνδρας, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Όπως η ίδια καταγγέλλει η ίδια, λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει, οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η γυναίκα είδε τον γιο της κάτω και πάνω του πόδι αστυνομικού. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και όπως είπε η ίδια, «αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσαγωγές έγιναν λόγω του ότι προβλήθηκε αντίσταση, με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να επιμένουν σε παρουσία εισαγγελέα.

Επίσης, σημειώνεται από αστυνομικές πηγές ότι από το εν λόγω σπίτι προσήχθησαν ένας πατέρας και ο γιος του.

Νωρίτερα

Το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έληξε και επιχειρήσεις εκκένωσης πληθαίνουν, χθες εκκενώθηκε κατάληψη στο Μαρούσι. Σήμερα, ωστόσο, λίγο μετά τις 7 πμ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών στην οδό Ματρώζου. Μέσα από το κτήριο ακούστηκαν νωρίτερα φωνές «θα πεθάνουμε εδώ σήμερα, ελάτε να μας βγάλετε» και άγνωστοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς με πυροσβεστήρα.

https://youtu.be/XTPJsuq9VZs

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ