ΑρχικήΕπικαιρότηταΤρίπολη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση - Ξεφεύγει προς Μαίναλο, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές...

Τρίπολη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Ξεφεύγει προς Μαίναλο, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

  Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην θέση ‘Αγιος Βλάσης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.42 και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά βρίσκεται σε δασική περιοχή πάνω από την Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση, ενώ οι καπνοί έχουν γίνει ορατοί σε όλη την πόλη.

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις πριν ξεσπάσει το μέτωπο

Είχαν προηγηθεί δύο μικρότερες εστίες πάνω από το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (7/8), που όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όμως ένας περαστικός τις είδε, κάλεσε την Πυροσβεστική και τις έσβησε.

Κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, αναφέρουν ότι πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η φωτιά απειλεί το Μαίναλο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτομάτως γίνεται πιο δύσκολο, λόγω της δύσβατης περιοχής και του πυκνού πευκοδάσους.

 58 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

ύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.