ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροχαία: 3.530 έλεγχοι και 1.788 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο σε Αττική και...

Τροχαία: 3.530 έλεγχοι και 1.788 παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι των Διευθύνσεων Τροχαίας σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο (20-21/03/2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν -1.592- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -525- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

· -123- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· -148- για ταχογράφο- ωράριο εργασίας,

· -30- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

· -17- για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

· -15- για θορύβους,

· -14- για υπερβολική ταχύτητα,

· -8- για στέρηση – μη ανάρτηση ειδικής άδειας,

· -6- για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,

· -7- για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· -3- για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και

· -154- για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -31- ζεύγη πινακίδων, -123- άδειες κυκλοφορίας, -89- άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν -17- οχήματα.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν και από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σε εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν -48- εκμισθωμένα οχήματα και βεβαιώθηκαν -17- παραβάσεις για διενέργεια επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών.

Βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις, από τις οποίες, -1- αφορούσε σε έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων και οι -2- ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, για μη καταχώριση του μεταφορικού έργου στο Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Παράλληλα, τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Χαλκηδόνας και Αυτοκινητοδρόμων/ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν συνολικά -1.890- έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -1.243- παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

· -110- παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,

· -457- για παράνομη στάθμευση και

· -30- παραβάσεις φορτηγών.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ