ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροχαίο στην Λιβύη: Εντολή της Εισαγγελίας για προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από...

Τροχαίο στην Λιβύη: Εντολή της Εισαγγελίας για προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια

Εντολή για την διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου που κόστισε την ζωή στρατιωτικών και πολιτών που συμμετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη, έδωσε το απόγευμα της Τρίτης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αστυνομία.

Με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία ζητά να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα στηριχθεί στις καταθέσεις των επιζώντων της αποστολής. 

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 3 νεκρών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για την αντιπλοίαρχο Υγειονομικού Γλυκερία Μεμεκίδου, την Επισμηναγό Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και τον Αρχιλοχία Πεζικού Γεώργιο Βούλγαρη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Τραγωδία στη Λιβύη: Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια
Η αντιπλοίαρχος Υγειονομικού Γλυκερία Μεμεκίδου
Τραγωδία στη Λιβύη: Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια
Η Επισμηναγός Υγειονομικού Ευαγγελία Ανδρεαδάκη
Τραγωδία στη Λιβύη: Εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια
Ο Αρχιλοχίας Πεζικού Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Νεκρά όμως είναι και τα δύο αδέλφια, η Άντζελα και ο Φίλιππος Μανδαλιός, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά ως διερμηνείς στην ελληνική αποστολή.