ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσακρής: «Έχουμε εισηγηθεί μείωση ωραρίου σε εστίαση και διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας»

Τσακρής: «Έχουμε εισηγηθεί μείωση ωραρίου σε εστίαση και διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας»

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί  το ωράριο λειτουργιάς στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιο Τσακρή και όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού».

«Η πανδημία έχει και γεωγραφικά χαρακτηριστικά στο πώς επεκτείνεται -για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο πως νομοί της χώρας όπως η Ευρυτανία ή η Φωκίδα παραμένουν στην πράσινη ζώνη, καθώς έχει να κάνει στο πόσο απομονωμένη είναι η κάθε περιοχή γεωγραφικά- κι αυτό σίγουρα πρέπει να το λάβουμε υπ’όψιν μας όταν παίρνουμε κάποια μέτρα», ανέφερε ο κ. Τσακρής ερωτηθείς για το αν ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων πρέπει να γίνει οριζόντια σε όλη τη χώρα ή στις περιοχές που είναι «πορτοκαλί».

Ανέφερε ότι τα μέτρα θα συζητηθούν ενδεχομένως και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.