ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσακρής: «Υπάρχουν προβλήματα σχετικά με το ποιοι έχουν ανοσία - Είναι πολύ...

Τσακρής: «Υπάρχουν προβλήματα σχετικά με το ποιοι έχουν ανοσία – Είναι πολύ σύνθετο θέμα»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, μίλησε στο Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Τσακρής εξήγησε ότι πρέπει να φοράμε μάσκες όπου δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις, δηλαδή την απόσταση δύο μέτρων, είναι ένας απλός τρόπος για να καταλάβουμε πότε πρέπει να φοράμε μάσκα.

Σημείωσε ότι δεν περιμένουμε να υπάρχει επάρκεια μασκών μίας χρήσης αυτή την περίοδο γι’ αυτό είναι και πιθανή η χρήση υφασμάτινης μάσκας που μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Σχετικά με το αν ανησυχεί για το αν θα φοράει σωστά μάσκα ο γενικός πληθυσμός απάντησε ότι θα εκπαιδευτούμε για το πώς θα φοράμε μάσκα, «σιγά-σιγά θα κατανοήσουμε τη σωστή χρήση της μάσκας».

Όπως και ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας.

Για το κατά πόσο είναι επαρκής απλώς η σύσταση να φοράμε μάσκα και όχι η επιβολή της, υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πιο σαφείς οδηγίες για περιπτώσεις σε κλειστούς χώρους, είναι κοινή λογική, θα πρέπει σιγά σιγά να το συνηθίσουμε τις επόμενες εβδομάδας,

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα γίνει πιθανώς υποχρεωτική η μάσκα για όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους, σιγά-σιγά και οι ίδιοι θα το κατανοήσουν.

Πάντα υπάρχει η περίπτωση πισωγυρίσματος, πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι και πρέπει να επεκταθούν το επόμενο διάστημα, είπε αναφερόμενος στα τελευταία περισταστικά.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής στην κανονικότητα είναι πιθανή η ανάγκη να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο η ανοσία στον covid-19 είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Είναι πολύ πιθανό άτομα που το περνάνε πολύ ελαφρά να μην έχουν αντισώματα αλλά και όσοι έχουν είναι άγνωστος ο χρόνος που διαρκεί. Όπως συμπλήρωσε, χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση αυτών των ελέγχων.