Τσελίκ: «Στην Ελλάδα, άνθρωποι πεθαίνουν στη Μεσόγειο»

10 mins read

Προκλητικός για ακόμη μία φορά ο Ομέρ Τσελίκ, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα πως «συνεχίζει και φέτος την πρακτική της να αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο». Σε προεκλογική ομιλία του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, ο Τσελίκ διατηρώντας την προκλητική στάση, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα.

«Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για τους ανθρώπους που θέλουν να σωθούν. Συνεχίζεται η ίδια προσέγγιση από την Ελλάδα στο προσφυγικό και τη νέα χρονιά. Συνεχίζουν τις πρακτικές τους που αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για ανθρώπους που δραπετεύουν από το θάνατο. Είναι μια προσέγγιση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους», ανέφερε ο Τσελίκ.

Τουρκικές εκλογές

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.

Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο. «Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα