ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιμπίδης για νεκρό ζιφιό: «Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Υπήρξαν σκηνές που...

Τσιμπίδης για νεκρό ζιφιό: «Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Υπήρξαν σκηνές που δεν τιμάνε κανέναν»

Στο Action24 και την εκπομπή «Κόκκινη Γραμμή» με την δημοσιογράφο Κατερίνα Δούκα μίλησε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης, για τον ζιφιό, την φάλαινα που είχε εντοπιστεί τραυματισμένη στον Άλιμο, τις προσέφεραν ιατρική φροντίδα αλλά μια μέρα αφότου βγήκε και πάλι στα ανοιχτά, βρέθηκε νεκρή ανοιχτά της Σαλαμίνας.

Όπως ανέφερε ο κύριος Τσιμπίδης «κρατάμε την ευαισθητοποίηση που έδειξε ο κόσμος» και συνέχισε λέγοντας για σοβαρά λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση του ζώου. «Ότι έκαναν ήταν λάθος, ήταν λάθος όλα από την αρχή. Δεν έπρεπε να το προσεγγίσουν οι άνθρωποι, δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο, ανεκπαίδευτοι κτηνίατροι που δεν ξέρω αν έχουν θεραπεύσει κατοικίδιο ζώο, πήγαν όλοι εκεί». Παράλληλα τόνισε πως το χειρότερο είναι ότι «δεν το σπρώχνεις  τραυματισμένο ανοιχτά να δεις αν κολυμπάει».

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» στο ερώτημα γιατί δεν κλήθηκε ο ίδιος και η ομάδα του να βοηθήσουν τον Ζιφιό μιας και έχουν τις γνώσεις, δήλωσε αφήνοντας αιχμές: «Μας καλούν όταν βρέχει ή χιονίζει εκεί που δεν μπορούν να πάνε, σε όλη δηλαδή την επικράτεια. Φαίνεται ότι επειδή η φάλαινα ήταν στον Άλιμο, έκριναν ότι μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνοι τους», ενώ έκανε γνωστό πως «αυτός που έπρεπε να μας καλέσει ήταν συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένους ρόλους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος». Εν συνεχεία αποκάλυψε πως υπάρχουν αρνητικά δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τα όσα έγιναν, όπως στη Γαλλία, ενώ υπήρχε και στο εξωτερικό άνθρωπος με το τηλέφωνο στο χέρι έτοιμος να έρθει να παρέμβει.

Τέλος επανέλαβε ότι «Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Υπήρξαν σκηνές που δεν τιμάνε κανέναν».