ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιόδρας: «Ο ασθενής-μηδέν της Γαλλίας και το πρωτοποριακό εμβόλιο»

Τσιόδρας: «Ο ασθενής-μηδέν της Γαλλίας και το πρωτοποριακό εμβόλιο»

Σε ερώτηση που έγινε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη ότι βρέθηκε, μετά από επανέλεγχο, θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Γαλλία, έναν μήνα πριν το επίσημο πρώτο κρούσμα στην χώρα.

Πρόκειται για ένα 43χρονο ασθενή που μετά τον επανέλεγχο, επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα στις 27/12/19, μολύνοντας στην συνέχεια και την οικογένεια του.

Όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, πρόκειται για τον «ασθενή 0» της Γαλλίας, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες.

Ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι η αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις νέες προσπάθειες Αμερικανών επιστημόνων για να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό RNA εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η τεχνολογία του εμβολίου επιτρέπει στα κύτταρα του οργανισμού να κατασκευάσουν πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο κορωνοϊός. «Παράγει κάτι που μοιάζει με την άκανθα του ιού, άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που τον καταπολεμούν» σημείωσε.