ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιόδρας «Ο μαραθώνιος είναι στην 9η βδομάδα, ο αγώνας συνεχίζεται» - 46...

Τσιόδρας «Ο μαραθώνιος είναι στην 9η βδομάδα, ο αγώνας συνεχίζεται» – 46 νέα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ακόμη 46 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 464.

Συνολικά 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 78 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και όσων είναι διασωληνωμένοι τα 69 έτη. Υψηλότερα τα ποσοστά θανάτου στους άνδρες. Στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα, η θνητότητα είναι κάτω του 1%. Στους ανθρώπους με υποκείμενο νόσημα, η θνητότητα είναι δεκαπλάσια.

Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς.

Όπως επίσης ανέφερε, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

Επιπλέον, τόνισε πως “η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Το ευχάριστο είναι ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματά του θα φανούν σε τρεις μήνες, άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πριν από το καλοκαίρι”.