ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιτσιπάς, όπως Πολάκης: «Το εμβόλιο για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά-Δεν βλέπω...

Τσιτσιπάς, όπως Πολάκης: «Το εμβόλιο για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά-Δεν βλέπω τον λόγο να το κάνω»

Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά ακούγεται ιδιαίτερα. Κυρίως για τον λόγο ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του, παραδέχτηκε πως δεν έχει εμβολιαστεί και πως δεν θα το κάνει εάν αυτό δεν γίνει αναγκαίο. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής θέλησε μετά από τη νίκη του επί του Κόρντα στο Cincinnati Open (2-0 σετ) να ξεκαθαρίσει στην συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι αρνητής του εμβολίου.

Ο Τσιτσιπάς παραδέχτηκε πως δεν είχε ενημερωθεί για τον χαμό που είχε δημιουργηθεί μετά από αυτή του τη δήλωση για τον εμβολιασμό και δεν παρέλειψε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει.

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Το εμβόλιο για μένα δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι κάτι καινούργιο. Έχει ορισμένες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις».

Παράλληλα ο Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται να εμβολιαστεί και πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει το αν θέλει να το κάνει ή όχι. «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το.

Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Αναφορικά για το ματς που έδωσε απέναντι στον Κόρντα και τη νίκη που σημείωσε, ο Τσιτσιπάς ανέφερε: «Ήταν καλό ματς από μεριάς μου. Ήταν κάποιος με τον οποίο έπρεπε να βγάλω το καλύτερο παιχνίδι μου μέσα στο γήπεδο και έπρεπε να παίξω με πολλή ενέργεια και εκρηκτικότητα. Γιατί τα χτυπήματά του ήταν πολύ ακριβή. Είναι ένας παίκτης που συνεχώς βελτιώνεται και κάνει την παρουσία του στο tour πιο έντονη».

Υπενθυμίζεται ότι και ο Παύλος Πολάκης είχε τοποθετηθεί με παρόμοιο τρόπο στη Βουλή, κάνοντας αναφορές περί «δοκιμασμένων εμβολίων»: «Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια»

Ο Παύλος Πολάκης είχε αμφισβητήσει τα εμβόλια, υποστηρίζοντας πως βγήκαν πολύ γρήγορα καθώς και ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο διαρκεί η ανοσία που προσφέρουν. Μάλιστα, είχε επαναλάβει και τα περί μονοκλωνικών φαρμάκων σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει και το αντιγριπικό και το «αντιπνευμονιοκοκκικό».

Δείτε εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=OSuQQTNNrWk

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ