Turkiye: Σύροι μισθοφόροι πρόθυμοι να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας

14 mins read

Τα προκλητικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Τουρκίας συνεχίζονται, με πιο πρόσφατο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Turkiye», που αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.
Κοινοποιώντας το δημοσίευμα, μάλιστα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αναφέρει: «Οι φίλοι του Τούρκου προέδρου Ερντογάν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ανακοίνωσαν πως είναι πρόθυμοι να πάρουν μέρος σε έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας ”για να ξεπληρώσουν το χρέος τους” στην Τουρκία».


«Θα πολεμήσουμε δίπλα στον Τούρκο», είναι συγκεκριμένα ο τίτλος της εφημερίδας «Turkiye», που αναφέρεται σε δηλώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών, που δηλώνουν τη «χαρά» και την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση πολέμου με αφορμή την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις που αγωνίζονται δίπλα στους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία έστειλαν το μήνυμα πως ”αν ξεσπάσει πόλεμος με τον Έλληνα, με χαρά θα πάμε και εμείς στο μέτωπο”», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και συνεχίζει: «Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις μαζί με τον OSO (Ελεύθερος Συριακός Στρατός), με την επιχείρηση ”Κλάδος Ελαίας”, ”Ασπίδα Ευφράτη” και ”Πηγή Ειρήνης” διασφάλισαν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις πατρίδες τους. Οι Σύροι θύματα του πολέμου δεν ξεχνούν τη στήριξη της Τουρκίας και παρακολουθούν στενά τις θερμές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες του OSO δηλώνουν την υποστήριξή τους προς την Αγκυρα, λέγοντας πως ‘”η Τουρκία πολέμησε για την ελευθερία μας και έδωσε μάρτυρες για αυτό. Και εμείς λοιπόν πάντοτε είμαστε έτοιμοι για το καθήκον”.
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, το μήνυμα για τη στήριξη απέναντι στην Ελλάδα έστειλε ο Σουχεΐλ Χαμούντ, ο οποίος υπηρετεί στον OSO και είναι ειδικός στους πυραύλους.
«Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το χρέος μας προς τους Τούρκους αδερφούς μας που έγιναν μάρτυρες στα εδάφη μας. Αν μου πουν εμένα ‘”Πας να πολεμήσεις στα σύνορα με την Ελλάδα;’’, η απάντησή μου θα είναι ”Ναι”», είπε ο Χαμούντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα