Τζανάκης: «Έως τα μέσα Ιουλίου, θα δούμε μονοψήφιους ημερήσιους αριθμούς θανάτων»

8 mins read

«Τα πράγμα πάνε σαφώς καλύτερα, καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 o κ. Τζανάκης, υπογράμμισε ότι «Αρχίζουν και δουλεύουν οι εμβολιασμοί των δραστήριων κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπων μεταξύ 30 και 50 ετών που έχουν μπει στον χορό των εμβολιασμών. Αυτό έδωσε το τελικό χτύπημα στους πανδημικούς δείκτες και ελπίζουμε να συνεχιστεί». 

Προέβλεψε δε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

«Οι θάνατοι είναι ο τελευταίος δείκτης που υποχωρεί»
Όσον αφορά στους θανάτους, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «Οι θάνατοι έχουν μειωθεί πολύ. Είναι ο τελευταίος δείκτης που υποχωρεί. Και είναι λογικό αυτό. Έχει συμβεί σε όλα τα κύματα και θα συμβεί και τώρα. Υποθέτουμε όμως, πως προς τις αρχές με μέσα Ιουλίου, θα δούμε ίσως και μονοψήφιους αριθμούς», εξέφρασε ο κ. Τζανάκης.

 

Σχετικά με τον αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ο οποίος είπε ότι πρέπει να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca και στους ανω των 60 ετων, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη κι όχι θέση του οργανισμού και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών.

Facebook Comments