Τζανάκης: Πρόβλεψη για 710 διασωληνωμένους και πάνω από 70 θανάτους την επόμενη εβδομάδα

8 mins read

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, προβλέπει πως από τις 25 Μαρτίου και ύστερα η πορεία της πανδημίας θα εμφανίσει μία αργή αποκλιμάκωση.
Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως περίπου 10 ημέρες μετά από αυτό το ορόσημο θα ξεκινήσει και η αποκλιμάκωση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θέτοντας το ανώτατο όριο των διασωληνωμένων στους 700 με 710. «Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς την ημέρα και μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί η θνητότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση από τα μέσα Απριλίου και μετά, πιθανότατα στα επίπεδο του Ιανουαρίου που είναι απόλυτα διαχειρίσιμα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και οι πολίτες θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους.
Αναφερόμενος στα self test επισήμανε ότι δεν αρκεί ο πολίτης να κάνει το τεστ, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το επικοινωνήσει σε ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής για να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση. «Κάποιος που ανακαλύπτει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, πρέπει να κάνει εξέταση με PCR ή rapid test σε υγειονομική δομή ώστε να δηλωθεί το κρούσμα και να λάβει κατάλληλες πληροφορίες και να γίνει ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του. Χρειάζεται σχεδιασμός», ανάφερε.

Facebook Comments