Τζανάκης: «Ιερείς στην Κρήτη δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης»

11 mins read

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA κα τον Σωτήρη Μεταξά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε ««Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει τόσα πολλά κρούσματα που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Είχαμε την πρόβλεψη ότι ίσως φτάσαμε κοντά στα 300 στο Ηράκλειο αλλά ήταν η χειρότερη πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μάλιστα, μας έδωσε μια ελπίδα το περασμένο 10ήμερο, μια μικρή ύφεση που είχαμε, που έδειχνε ικανό να σταματήσει την πανδημία σε αυτό το επίπεδο, πλην όμως φαίνεται ότι η ύφεση αυτή ήταν το εφαλτήριο για μια μεγαλύτερη αύξηση. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά».

Στη συνέχεια προχώρησε στην αποκάλυψη τους λόγους που υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Αιτία είναι «πως υπάρχουν πολλά άτομα που δίνουν το παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν τηρούν τα μέτρα ή είναι θετικοί και παρόλα αυτά συγχρωτίζονται με άλλους πολίτες»  και τους προτρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Άφησε όμως και αιχμές για τους ιερείς λέγοντας πως «παρακούν την Ιερά Σύνοδο και δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετέςΙερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης».

Facebook Comments