Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου – Επόμενος ο Ανδρέας Λοβέρδος

11 mins read

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο άρχισε, ξανά, σήμερα η ανακριτική διαδικασία ενώπιον του Αρείου Πάγου, για τη σκευωρία της Novartis και τις άλλες υποθέσεις που αφορούν τη δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η ανάκριση που διενεργείται από την αρεοπαγίτη, ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, είχε διακοπεί λόγω διαδικαστικού ζητήματος που ανέκυψε σχετικά με το εάν η εισαγγελέας της υπόθεσης, Βασιλική Θεοδώρου, είχε δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Τελικά, με οριακής πλειοψηφίας, με βούλευμα (2/2020) του, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε (3-2) ότι η εισαγγελέας κυρία Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται.

Επομένως, συνεχίστηκε η κατάθεση του κ. Βενιζέλου η οποία είχε αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου 2020 και διεκόπη λόγω του διαδικαστικού ζητήματος που ανέκυψε. Ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε:

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Η εισαγγελέας κ. Θεοδώρου λόγω ασθενείας δεν παραβρέθηκε κατά την κατάθεση του κ. Βενιζέλου. Τη Δευτέρα (14.12.2020) για την υπόθεση της σκευωρίας στο σκάνδαλο της Novartis θα καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Facebook Comments