ΑρχικήΕπικαιρότηταΒασανιστήρια στην Καϊλή καταγγέλει ο Δημητρακόπουλος

Βασανιστήρια στην Καϊλή καταγγέλει ο Δημητρακόπουλος

Στις 14.30 το μεσημέρι προέβησαν σε δηλώσεις οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.
Ο κ. Δημητρακόπουλος κατήγγειλε βασανιστήρια κατά της κυρίας Καιλή, καθώς η ίδια του μετέφερε ότι βρισκόταν στην απομόνωση επί πολλές ώρες και δεν της έδιναν μπουφάν. Είπε επίσης ότι η κυρία Καιλή ήταν αδιάθετη και είχε έντονη αιμορραγία και οι βελγικές αρχές δεν την άφησαν να πλυθεί.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα» , είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Το πρωί η Εύα Καϊλή βρέθηκε ενώπιον του προκαταρκτικού συμβουλίου στο Βέλγιο, ώστε να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της, για το σκάνδαλο Qatar Gate, κατά ένα μήνα ή αν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι η κυρία Καιλή έχει καταθέσει τέσσερις φορές στις βελγικές φορές. Την τελευταία φορά μάλιστα -την περασμένη Δευτέρα- κατέθετε επί 11 ώρες.
Σημειώνεται πως η ευρωβουλευτής, που κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, έχει αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι». Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπληρώνει 40 ημέρες στις φυλακές του Χάρεν και την έχει επισκεφθεί μόνο ο πατέρας και το παιδί της.