ΑρχικήΕπικαιρότηταΒενιζέλειο Νοσοκομείο: Την παραίτησή του υπέβαλε ο νέος διοικητής, μια βδομάδα μετά...

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Την παραίτησή του υπέβαλε ο νέος διοικητής, μια βδομάδα μετά τον διορισμό του

Tην παραίτησή του, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υπέβαλε ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Στο κείμενο της παραίτησης που απέστειλε προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο Χάρης Λυδάκης παραιτείται και από την θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και από τα καθήκοντα του εκτελών χρέη Διοικητή.

Η παραίτηση του νέου Διοικητή και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου σχετίζεται, όπως είπε ο ίδιος στο Ράδιο Κρήτη με τις μετακινήσεις Παθολόγων του Βενιζελείου προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Yπενθυμίζεται ότι στις 17/10/2023, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςείχε παύσει από τα καθήκοντά του τον προηγούμενο Διοικητή και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Tο κείμενο της παραίτησης του διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως
ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής