ΑρχικήΕπικαιρότηταΒερβεσός: Ζητά πειθαρχική δίωξη κατά του Κροάτη δικηγόρου για δηλώσεις του

Βερβεσός: Ζητά πειθαρχική δίωξη κατά του Κροάτη δικηγόρου για δηλώσεις του

Πειθαρχική δίωξη κατά Κροάτη δικηγόρου για δηλώσεις του αναφορικά με τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ ζητά ο Δημήτρης Βερβεσός από το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης

Να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Κρόατη δικηγόρου για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς, ζητάει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, από τον πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), Παναγιώτη Περάκη.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο τoυ CCBE, o πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, ….εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Με την επιστολή του, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον πρόεδρο της CCBE να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου…».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ο Κροάτης δικηγόρος Ντάβοριν Κάρατζιτς που εκπροσωπεί συλληφθέντα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχε προβεί σε προκλητικές δηλώσεις αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Ξέρω από την δική μου εμπειρία ότι τα μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν εντελώς λάθος κάποια γεγονότα. Τα επεισόδια ίσως να ξεκίνησαν από την ελληνική πλευρά. Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε την πραγματική αλήθεια μέχρι να επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε τι συνέβη, όλο αυτό μπορεί να ονομαστεί δημοσιογραφικό όργιο… Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστερoί, αναρχικοί που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ