ΑρχικήΕπικαιρότηταVideo που κόβει την ανάσα- Η στιγμή της πτώσης του Canadair στην...

Video που κόβει την ανάσα- Η στιγμή της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο

Μέσα σε μια ρεματιά κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης το Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν από τις 15:00 έγινε γνωστό πως έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος με χειριστές δύο Έλληνες πιλότους από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους με δύο μέλη πληρώματος. Φαίνεται καθαρά πως το αεροσκάφος “αγγίζει” ένα δέντρο στην προσπάθεια του να προσεγγίσει καλύτερα το σημείο, όταν μετά την επαφή με το δέντρο χάνει τον ένα πλωτήρα του και πέφτει στο κενό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, “το αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 14:52.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συμφώνησαν η αυριανή προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο να αναβληθεί για τις επόμενες ημέρες.