ΑρχικήΕπικαιρότηταΒίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 70χρονος εμπρηστής κατά συρροή βάζει φωτιά στα...

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 70χρονος εμπρηστής κατά συρροή βάζει φωτιά στα Φαραγγιανά

Το αποκαλυπτικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το neakriti.gr

Μέσα σε λίγες ημέρες επιχείρησε να βάλει φωτιά δύο φορές στην περιοχή Φαραγγιανά

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 12 Αυγούστου, ο 70χρονος ημεδαπός άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για δύο πυρκαγιές στην περιοχή Φαραγγιανά, του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή, ενώ του έχει επιβληθεί και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Αποκαλυπτικό βίντεο τον δείχνει να περνά από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με το τρακτέρ να πετάει κάτι στα χόρτα και λίγο μετά να αρχίζει η πυρκαγιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στη περιοχή Φαραγγιανά και κάηκε μικρή γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται και για φωτιά που ξέσπασε στις 6 του μήνα στην ίδια περιοχή και σήμερα πρόκειται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί και έως τότε κρατείται.

Η σύλληψη του 70χρονου έγινε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

πηγή: neakriti.gr