«Βουτιά» στα ενοίκια λόγω κορωνοϊού

10 mins read

Αδιαμφισβήτητα οι τιμές των ενοικίων είχαν πάρει την ανηφόρα με το πεδίο του Real Estate να αλλάζει ριζικά λόγω της επέλασης των περιβόητων AirBnb. Ωστόσο, τώρα ο κορωνοϊός, έφερε «ψαλίδι», που έφτασε και το 20% σε κάποιες περιοχές, στις τιμές των ενοικίων.

Λαμβάνοντας υπόψη το καλό σενάριο, που θέλει την κτηματαγορά να τίθεται σε κανονική λειτουργία τον Ιούνιο, τα μισθώματα σε Κυψέλη, Γουδή, Γκύζη, Παγκράτι, Εξάρχεια και λοιπές κεντρικές συνοικίες θα δουν -από την επομένη κιόλας- μείωση έως και 20%.

«Προ υγειονομικής κρίσης τα ενοίκια σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν υπερτιμημένα, ως απόρροια έως έναν βαθμό και του ρεύματος της Airbnb. Έφτανες, δηλαδή, σε σημείο να δίνεις 700 ευρώ για ένα σπίτι 100 τ.μ., για παράδειγμα, στο Παγκράτι. Πλέον δεν θα υπάρχουν τέτοια ποσά», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, κ. Λευτέρης Ποταμιάνος.

Αποζημιώσεις για κρατήσεις Airbnb που ακυρώθηκαν

«Όσον αφορά στα “προπύργια” των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ήτοι Πλάκα, Ακρόπολη, Κουκάκι, αυτά θα επηρεαστούν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό», εξηγεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του Spitogatos, οι ζητούμενες τιμές ενοικίασης στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη συμπιεστεί, καταγράφοντας το α’ τρίμηνο του 2020 μείωση πέριξ του 5%, με τις ενεργές αγγελίες στις πλατφόρμες διαμοιρασμού να ξεπερνούν τις 10.000.

Εκτός από το κέντρο και τα νότια της πρωτεύουσας, οι Νομοί Αχαΐας, Καστοριάς και Φθιώτιδας, η Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο, η Φλώρινα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι οι περιοχές που, σύμφωνα με τον Spitogatos, κατέγραψαν το α’ τρίμηνο του 2020 μειώσεις στα μισθώματα.

Facebook Comments