ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαμός από τη δήλωση Κουρουμπλή για τους «λαθραίους Έλληνες της Μικράς Ασίας»

Χαμός από τη δήλωση Κουρουμπλή για τους «λαθραίους Έλληνες της Μικράς Ασίας»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας είχαν μπει ως «λαθραίοι» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Western, όταν η συζήτηση πήγε στο μεταναστευτικό προσφυγικό, ανέφερε πως «είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής».

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε πως «τρεις μέρες πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή είχε βγει διάταγμα από την κυβέρνηση που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο» αναφέροντας ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια».

Η δήλωση αυτή έφερε μια βροχή από σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να αποδοκιμάζουν την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή.

Η απάντηση στις αντιδράσεις

Με τη δήλωσή του να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Κουρουμπλής έσπευσε να δώσει την εξήγηση του σχετικά με τα όσα είπε.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε:

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνας στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο» εξήγησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα πρόσθεσε ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό και τις ενέργειες της κυβέρνησης, ο πρώην Υπουργός υπογράμμισε ότι «περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή».