Ξεκίνησε η μεταφορά των επιβατών του «Ελ. Βενιζέλος» που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό

12 mins read

Λίγο νωρίτερα ξεκίνησε η μεταφορά σε ξενοδοχεία των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό Covid-19, εν η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επί 382 επιβατών, 121 ήταν θετικοί στον ιό, δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και 119 παραμένουν στο πλοίο, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και επιπλέον 14 μέρες ακόμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι όλων η υγεία είναι εξαιρετική και δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Από τους υπόλοιπους 261 που βρέθηκαν αρνητικοί, 31 Έλληνες υπήκοοι θα παραμείνουν στο πλοίο ως πλήρωμα υποστήριξης με δική τους αίτηση και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε τρία ξενοδοχεία. Η διαδικασία μεταφοράς τους θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Ολοι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό και τον κάθε πολίτη γιατί σε αυτή τη μάχη ο καθένας έχει το ρόλο του και απαιτείται η αγαστή συνεργασία όλων για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών το αντιλαμβάνεται αυτό και το αποδεικνύει με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Τόνισε δε ότι «Αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι έχουμε και στόχο και σχέδιο. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, αυτό τον πόλεμο, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και το σχέδιο για να πετύχουμε το στόχο είναι ένα: παραμένουμε σπίτι».

Είπε ότι αν παραμείνουμε συνεπείς στο στόχο δεν υπάρχει κανένας λόγος για περαιτέρω μέτρα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και βεβαίως σε καθημερινή βάση αξιολογούνται.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα