ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρυσή Αυγή: Διακοπή της διαδικασίας- Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Χρυσή Αυγή: Διακοπή της διαδικασίας- Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Προ ολίγης ώρας διεκόπη η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή (09.10.2020), στις 11 το πρωί, οπότε και θα αποφασιστεί η αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους.

Μάλιστα αύριο θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορούμενων βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών. Ειδικότερα, πρότεινε τελικά την αναγνώριση ελαφρυντικών σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα αλλά και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το 187 του παλαιού Πκ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.

Ωστόσο, η εισαγγελέας κατέστησε σαφές ότι τα ελαφρυντικά δεν αφορούν τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κ.λπ.

Επιπλέον, η τελική απόφαση για το ποιοι θα μπουν στη φυλακή και για πόσα χρόνια, θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη Δευτέρα (12/10).