ΑρχικήΕπικαιρότηταΧρυσοχοΐδης: «Από τους 374 προσαχθέντες, μόνο 6 δέχτηκαν τεστ κορωνοϊού» - Απάντηση...

Χρυσοχοΐδης: «Από τους 374 προσαχθέντες, μόνο 6 δέχτηκαν τεστ κορωνοϊού» – Απάντηση στο σόου Σπίρτζη

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

«Η δήθεν αριστερή ευαισθησία, είναι μια τυφλή αδιαλλαξία και η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική» Θέλω να κάνω μερικά σχόλια για την χθεσινή ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

  • Για δεύτερη χρονιά, η Αθήνα δεν κάηκε. Με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού δεν υπήρξαν συγκρούσεις. Παρεμπιπτόντως στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα και ούτε σχόλιο δεν ακούστηκε από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων και τους αντίστοιχους γυρολόγους των καναλιών. Η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη αλλά σε αυτό θα αναφερθώ αργότερα
  • Η στάση αυτή είναι πλέον αντικοινωνική. Ναι αντικοινωνική. Μέσα στον κορωνοϊό, σε 374 προσαγωγές που έγιναν χθες, 6 μόνο δέχθηκαν να κάνουν τεστ που τους προτάθηκε και προσφέρθηκε διότι βρέθηκαν σε συνθήκες αυξημένου συγχρωτισμού. Οι υπόλοιποι, αρνήθηκαν αγέρωχα, το μίσος στον «εχθρό», κυριάρχησε της ευθύνης. Ναι, η πιθανότητα να κολλήσουν συμπολίτες τους υποχωρεί μπροστά στο φανατισμό της καταγγελίας, μπροστά στην αδιαλλαξία της εχθροπάθειας.  Κι αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν και μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει πια όρια.
  • Οι μεγάλες κουβέντες που εκστομίζονται περί δημοκρατίας κρύβουν μια παρακμιακή, βαρετή  και ανυπόληπτη στάση. Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό.
  • Χθες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για πρώτη φορά. Και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Δεν ακούστηκε  μια κουβέντα για αυτό. Για το κατά παγκόσμια ομολογία, πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της αυθαιρεσίας αστυνομίας και πολιτών. Ούτε ένα σχόλιο από τους εξεγερμένους καταγγέλλοντες.

Προειδοποιώ λοιπόν και ενημερώνω. Θα  συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας». 

Απάντηση στο σόου Σπίρτζη

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.

«Θέλω να σας προειδοποιήσω και να σας ενημερώσω ότι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «φθηνή ευαισθησία» που εκφράζει μειοψηφίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε το σόου του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος εμφανίστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου συνεδριάζει η επιτροπή Δημόσιας Τάξης κρατώντας μια ανθοδέσμη, την οποία και έδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας «πάρτε την και δώστε την στον Πρωθυπουργό για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες στην αστυνομία».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε «δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με την χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1.000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη».

Η αντιπολίτευση για το σόου Σπίρτζη

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε «λυπηρό και καταδικαστέο αυτό που έγινε χθες και δείχνει το βάθος της δουλειάς που πρέπει να γίνει στο υπουργείο για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας. Υπάρχουν θύλακες με αντιδημοκρατική κατεύθυνση. Υπάρχει φαύλος κύκλος βίας που πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε. Η δραστική πρωτοβουλία πρέπει να έρθει από το υπουργείο. Δεν αμφισβητώ ότι έχουν ληφθεί θετικά μέτρα. Πρέπει να καταδικάσουμε όμως και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού με 5 αστυνομικούς τραυματίες. Δεν είναι συμψηφισμός αλλά να τονίσουμε ότι η βία τρέφει την βία».

Από την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης είπε «αυτό που έκανε ο κ. Σπίρτζης ήταν σόου. Δεν υπήρχε λόγος να κάνετε αυτό που κάνατε. Δεν είμαι συνήγορος των αστυνομικών που κάνουν λάθη και παραλήψεις. Πιστεύετε ότι αυτή η ενέργεια με την ανθοδέσμη είναι ενέργεια ακροδεξιού; Έπαιξε και έκανε μια χειρονομία και πρέπει να του φορτώσουμε ότι είναι ακροδεξιός; Εσείς κ. Σπίτζη δεν έχετε αστυνομικούς;»

Από το ΜεΡΑ25 η κυρία Μπακαδήμα σημείωσε πως αποτελούν «Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες με τον αστυνόμο ΜΑΤ να κάνει την χειρονομία με την ανθοδέσμη. Αν ζούσε ο Αλέξανδρος θα ήταν 27 ετών όμως δεν θα γυρίσει στο σπίτι του» ενώ τέλος η κυρία Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας τροφοδοτούνται από την τακτική της κυβέρνησης.