Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με άλμα στα 8,41μ.

21 mins read

Tο χρυσό μετάλλιο στο μήκος κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου αφού με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε ξανά βαλβίδα, αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του αφού έκανε 8,10. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Χάρισον με 8,15μ., όσο και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. Ο 23χρονος άλτης από τα Γιάννενα, απάντησε όμως και με άλμα στα 8,15 βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου άλματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ., βγάζοντάς τον προσωρινά εκτός βάθρου.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η τελική κατάταξη του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου 8,41
Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

«Νιώθω τυχερός, δεν το περίμενα»

Ο 23χρονος πρωταθλητής τόνισε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ:

«Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες έστειλε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός.

“Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά” έγραψε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα