Υπάλληλος του ΕΦΚΑ έδινε «μαϊμού» ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς

8 mins read

Υπάλληλος του ΕΦΚΑ χορηγούσε «μαϊμού» ΑΜΚΑ σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και δεν δικαιούνταν να λάβουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κώστας Τσαγκαρόπουλος, πρόκειται για σκανδαλώδη περίπτωση, καθώς μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί παράνομη έκδοση ΑΜΚΑ σε 15 αλλοδαπούς.

Μάλιστα, όπως είπε, στα έγγραφα των υποτιθέμενων αιτήσεων που είχαν υποβάλλει για την έκδοση του ΑΜΚΑ, δήλωναν όλοι την ίδια διεύθυνση!

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσαγκαρόπουλος, ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μην μπορεί να υποβάλλει παραίτηση και να γλιτώσει έτσι τον πειθαρχικό έλεγχο.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο έκρινε παράνομες πολλές από τις διατάξεις περί περικοπών σε συντάξεις, ορίζοντας και την απόδοση αναδρομικών, ο κ. Τσαγκαρόπουλος είπε ότι «αυτή η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, όπως έχουν κατ΄ επανάληψη δηλώσει ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εργασίας. Περιμένουμε να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, να δούμε τι ακριβώς ορίζουν και να δρομολογήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους».

Facebook Comments