ΑρχικήΕπικαιρότηταΎποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη - Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου...

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη – Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ

Θα ξεκινήσει, το πρωί της Παρασκευής, η εξέταση που θα δώσει απαντήσεις εάν ο ασθενής που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα του κορωνοϊού όντως νοσεί από τον συγκεκριμένο ιό.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ, Ανδρέας Μεντής, οι ερευνητές αναμένουν τα δείγματα «από στιγμή σε στιγμή», ενώ από την έναρξη της εξέτασης θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ώρες για να έχουν οι επιστήμονες τα αποτελέσματα.

Ο κ. Μεντής επισήμανε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ασθενής έχει νοσήσει από τον συγκεκριμένο ιό «Δεδομένου ότι στην Κίνα όπως και σε όλο το Βόρειο ημισφαίριο, είναι πιο πιθανό να έχει κάποιος γρίπη παρά τον κορωνοϊό -έστω και αν προέρχεται από την Κίνα. Δεν είναι ειδικά τα συμπτώματα δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ανησυχία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ενδέχεται να αποδειχθεί ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο όλοι φοβούνται.

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Ερυνητικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ «Η θνητότητά του έχει πέσει από το 5% στο 2% και ίσως να είναι ακόμα χαμηλότερη».

Νωρίτερα

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού. Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ