Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο «Παίδων» – Λανθασμένος «συναγερμός»

8 mins read

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Ελλάδας λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό.

Το μωρό έφτασε στην Ελλάδα, προερχόμενο από την Κίνα, πριν από δύο 24ωρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά είχε προσφάτως μεταβεί στην Κίνα.

Η διευθύντρια της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μαρία Τσολιά, δήλωσε στον Alpha ότι «Η οικογένεια ζει στην Ελλάδα και είχε πάει για ένα μήνα στην Κίνα, σε μια περιοχή που λέγεται Φουτιάν, που είναι μακριά από το Oυχάν. Το παιδάκι γύρισε από εκεί με την οικογένεια την Παρασκευή και την Κυριακή έκανε ένα πυρετό έως 39 με συμπτώματα λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού, βήχα και ρινίτιδα».

Και πρόσθεσε «Οδηγήθηκε από άλλη είσοδο προς τη μονάδα λοιμώξεων που έχουμε, η οποία διαθέτει και θαλάμους αρνητικής πίεσης, που αυτό μας προφυλάσσει αρκετά από τη μετάδοση και νοσηλεύεται εκεί».

Μέχρι σήμερα, το μωρό νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα λοιμώξεων του «Παίδων», με λοίμωξη του άνω αναπνευστικού συστήματος, ενώ πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι να εισήχθη στο νοσοκομείο με γρίπη.

Το μωρό είναι ήδη πολύ καλύτερα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τρίτη.

Facebook Comments