Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη Θεσσαλονίκη

9 mins read

Μια ακόμη περίπτωση για ευλογιά των πιθήκων ερευνάται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να δουν αν πάσχει ή όχι από την εν λόγω νόσο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για 61χρονο τουρίστα από το Μαρόκο, ο οποίος ταξίδεψε στη χώρα μας μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο άνδρας έβγαλε φουσκάλες στο σώμα του με αποτέλεσμα να επισκεφτεί μόνος του το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Οι γιατροί εκεί αποφάσισαν να στείλουν δείγμα του σε εργαστήριο αναφοράς της συμπρωτεύουσας για έλεγχο.

Ο 61χρονος βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές
Μέχρι στιγμής πάντως τα συμπτώματά του είναι μόνο δερματικά.

Σημειώνεται πως θα γίνει ιχνηλάτηση σε όσους είχαν στενή επαφή μαζί του, εντούτοις οι αρχές υπογραμμίζουν πως ο ιός δεν μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που διασπείρεται ο κοροναϊός.

Συγκεκριμένα η μετάδοση γίνεται δυσκολότερα και συγκεκριμένα από χοντρά σταγονίδια, με παρατεταμένη στενή επαφή, με υγρά από τις δερματικές βλάβες ή από μολυσμένα υλικά (σεντόνια).

Οι αρχές και κυρίως ο ΕΟΔΥ δηλώνουν ότι βρίσκονται σε εγρήγορση και όχι σε ανησυχία διότι ο στόχος είναι να αποτραπεί η διασπορά.

Σημειώνεται πως στις 22 Μαΐου ακόμη ένας τουρίστας είχε μπει στην απομόνωση ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως είχε ανεμβολογιά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα