ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπόθεση Πισπιρίγκου: Στήριξη Πλεύρη στον Ανδρέα Ηλιάδη μετά τις αιχμές Κούγια για...

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στήριξη Πλεύρη στον Ανδρέα Ηλιάδη μετά τις αιχμές Κούγια για εμπόριο οργάνων

Πλήρη στήριξη στον εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλίαδη, παρείχε το υπουργείο Υγείας, σχετικά με την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας «θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους».

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του Υπουργείου, θα κινηθεί αυτοτελές το ίδιο.

«Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

 Το ποίημα-καρφί για τον Κούγια – «Μικροί άνθρωποι μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν»

Τους στίχους του ποίηματος «Διάλεξη στη Λευκωσία» του Κώστα Μόντη που ξεκινά με τις λέξεις «μικροί άνθρωποι» επέλεξε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, για να «απαντήσει» στον Αλέξη Κούγια μετά τα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πρόσωπό του.

Το ποίημα του Κώστα Μόντη που ανήρτησε ο Ανδρέας Ηλιάδης τα ξημερώματα της Πέμπτης:

Μικροί άνθρωποι

στις μεγάλες αίθουσες
φροντίζουν να μιλούν
για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.
Και τους ακούν με θαυμασμό
άλλοι μικρότεροί τους
και τους χειροκροτούν.

Κλείσιμο

Μια τρομερήν αντήχηση
κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν
των κούφιων
γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα
έχει επίτηδες χτιστή

μ’ ηχητική πολλή
κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα.

iliadis-anartisi