ΑρχικήΕπικαιρότηταΥποχρεωτικός εμβολιασμός: Live η εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Πλεύρη

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Live η εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Πλεύρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον Θάνο Πλεύρη.

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, πρόκειται για Έλληνα που είναι στην Κρήτη και ήρθε από τη Νότια Αφρική.

Στην ενημέρωση, στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.

Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ενα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ