ΑρχικήΕπικαιρότηταΖεφύρι: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ μετά το βίντεο με πυροβολισμούς (video)

Ζεφύρι: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ μετά το βίντεο με πυροβολισμούς (video)

Επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι, στον απόηχο και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, με μέλη συμμοριών να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες για οπλισμό σε σπίτια της περιοχής. Η επιχείρηση διεξήχθη υπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

 

Στο βίντεο που έδωσε η Καθημερινή στη δημοσιότητα, από προφίλ των μελών των συμμοριών σε εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram, εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

 

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι της περιοχής και σε αυτό εμφανίζονται να κρατούν βαρύ οπλισμό και να πυροβολούν στον αέρα, θέλοντας, κατά μία εκδοχή, να στείλουν μήνυμα ισχύος σε μέλη αντίπαλων ομάδων που έχουν την έδρα τους στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Ερευνάται εάν η κίνησή τους αυτή συνδέεται με πρόσφατη ένοπλη επίθεση κατά καφετέριας επί της λεωφόρου Φυλής, που ανήκει σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι περιστατικά σαν και αυτό που δημοσιοποιήθηκε στα social media είναι σχεδόν καθημερινά στην περιοχή.