ΑρχικήΕπικαιρότηταΖευγάρι Γερμανών βραβεύτηκαν ως οι καλύτεροι «πρεσβευτές» του τουρισμού στην Πιερία- Πηγαίνουν...

Ζευγάρι Γερμανών βραβεύτηκαν ως οι καλύτεροι «πρεσβευτές» του τουρισμού στην Πιερία- Πηγαίνουν εκεί 27 χρόνια!

Ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών που παραθερίζει κάθε καλοκαίρι επί 27 συνεχόμενα χρόνια στην Πιερία, τίμησαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής(ΠΟΤΑΠ) απονέμοντας τους, την διάκριση «Olympus Riviera Ambassadors».

Το νέο βραβείο που θεσμοθετήθηκε να απονέμεται κάθε χρόνο «αποτελεί έκφραση ευχαριστιών αλλά και αναγνώρισης της τουριστικής επιλογής περιοχών της Πιερίας για επισκέπτες που προτιμούν το νομό ως τουριστικό προορισμό» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ Σοφία Μαυρίδου.

Ο Jorg και η Konnie Keller από την Στουτγάρδη βραβεύτηκαν ως repeaters visitors (επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες) καθώς επί είκοσι επτά συνεχή χρόνια επισκέπτονται και διαμένουν στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, συνδυάζοντας τις απολαύσεις των διακοπών με την παράλληλη γνωριμία κάθε γωνιάς της Πιερικής γης, των ιστορικών της διαδρομών και το μοναδικής αξίας φυσικό περιβάλλον της . Σε μια σεμνή τελετή χθες, η αντιπεριφερειάρχης, παρουσία του προέδρου του Π.Ο.Τ.Α.Π.Γιώργου Καραλή, του μέλους του Δ.Σ.Στέλιου Ούζα και του διευθυντή του Οργανισμού, Βασίλη Δήμου, απένειμαν την τιμητική διάκριση στο ζευγάρι των Γερμανών τουριστών τονίζοντας ότι «οι δυο τους αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πιερίας, καθώς αγάπησαν την περιοχή και την προτιμούν εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες ως τον τουριστικό τους προορισμό».

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Γιώργος Καραλής, επισήμανε:«καθιερώσαμε την τιμητική διάκριση του επαναλαμβανόμενου επισκέπτη για να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας, αλλά και να ευχαριστήσουμε τους τουρίστες που επιλέγουν την Πιερία ως πρώτο και διαρκή προορισμό διακοπών. Σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές μονάδες και ευρύτερα με τους τουριστικούς φορείς του νομού, αναζητήσαμε τους επισκέπτες που μας προτιμούν διαχρονικά και επί σειρά ετών. Φέτος η τιμή ανήκει στο Γερμανικό ζευγάρι των που ξεχώρισε ανάμεσα σε σειρά πολλών άλλων που επιλέγουν Πιερία σε διάρκεια χρόνου. Η επιλογή τους αυτή, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο μας μιας και η κατηγορία αυτών των τουριστών, μας προβάλει έμπρακτα και πειστικά στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι του ΠΟΤΑΠ πρόκειται για μια πρωτοβουλία-κίνητρο περισσότερο ηθικής διάστασης για πρόσωπα που επισκέπτονται επί σειρά ετών την Πιερία, καθότι προτιμούν το νομό μας στον οποίο αναγνωρίζουν ότι τους εκφράζει ως φυσική ομορφιά, αλλά και το ότι απολαμβάνουν το άριστο των εξυπηρετήσεων που τους παρέχονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά τους οι τιμώμενοι Γερμανοί τουρίστες πέραν των ευχαριστιών, δήλωσαν ότι η Πιερία αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα τους και τα όσα ευχάριστα απολαμβάνουν εδώ τα μεταφέρουν χρόνια τώρα στη χώρα τους.