ΑρχικήΕπικαιρότηταΖηλιασκόπουλος: «Οι τέσσερις δικλείδες ασφαλείας που λειτουργούσαν μέχρι το 2015, καταργήθηκαν»

Ζηλιασκόπουλος: «Οι τέσσερις δικλείδες ασφαλείας που λειτουργούσαν μέχρι το 2015, καταργήθηκαν»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο καθηγητής και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ Θανασης Ζηλιασκόπουλος, επισημαίνοντας πως «Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έχει πολλή δουλειά μπροστά».

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος επεσήμανε ότι θα μπορούσε να μην συμβεί η τραγωδία ενώ τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν όχι μόνο τα γεγονότα που συνδέονται με το δυστύχημα αλλά και τι προηγήθηκε.

Εξήγησε ότι οι τέσσερις δικλείδες ασφαλείας που λειτουργούσαν μέχρι το 2015 δεν υπάρχουν πια, καταργήθηκαν όπως ο προϊστάμενος αμαξοστοιχιών, το κέντρο παρακολούθησης στην Καρόλου, ο κλειδούχος καθώς και ο δεύτερος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής.

Τόνισε ότι το θέμα της ασφαλείας δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από ένα άτομο. 

Ανέφερε παράλληλα ότι όταν του ζητήθηκε να είναι μέλος της επιτροπής, σκέφτηκε ότι ήταν καθήκον του να διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι βλέποντας τις αντιδράσεις και μια αήθη επίθεση εναντίον του για την παρελθούσα θητεία του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, θεώρησε ότι θα έμπαιναν σκιές στις εργασίες της Επιτροπής και στο πόρισμά της πριν ακόμα ξεκινήσει το έργο της.

Ο κ. Ζηλιασκοπουλος τοποθετήθηκε ως μέλος της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος ((υπό την ιδιότητα του ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)), ωστόσο παραιτήθηκε μετά από σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων που αφορούσαν, την παρελθούσα θητεία του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.