Ζωγράφου: Γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε

14 mins read

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη.

Η αστυνομία για το πώς σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αναφέρει τα εξής:

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Οι πυροβολισμοί

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν στις παλιές φοιτητικές εστίες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για ναρκωτικά. Από τους πυροβολισμούς, έχει τραυματιστεί ένα άτομο από πυρά αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για πυρά από την πλευρά των αστυνομικών εναντίον του τραυματία, όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους.

Αυτή τη στιγμή ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στον «Ερυθρό Σταυρό».

Facebook Comments