ΑρχικήΕπικαιρότηταΖουν σε λαγούμι 30 μέτρα κάτω από τη γη- Αρνούνται εκπαίδευση &...

Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρα κάτω από τη γη- Αρνούνται εκπαίδευση & ιατρική και είναι «παλαιοχριστιανοί» – (video)

Σε ένα λαγούμι σε βάθος τριάντα μέτρων ζει μια οικογένεια στα Τρίκαλα Κορινθίας, σε πρωτόγονες συνθήκες. Αυτοαποκαλούνται «παλαιοχριστιανοί».

Στην ορεινή Κορινθία οι γονείς και τα πέντε παιδιά τους ζουν σαν πρωτόγονοι. Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Live News», αναφέρθηκαν στην καθημερινότητά τους και εξήγησαν γιατί είχαν προ ημέρων ένα περιστατικό με την αστυνομία.

Οι ίδιοι οι οποίοι ως κοινότητα δεν βρίσκονται μόνο στην Κόρινθο έχουν κάποιες διαφορές με εμάς και ζουν σαν παλαιοχριστιανοί και αναφέρουν διωγμούς.  Διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση και προτιμούν να μην επισκέπτονται τον γιατρό καθώς κάποια μέλη της κοινότητας γνωρίζουν βοτανολογία.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος στο STAR. «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος. Δεν θέλουν να πατήσουν στο τσιμέντο προτιμούν το χώμα.

Όταν ρωτήθηκε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη είπε: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα. Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Μιλώντας αναφορικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους και την κοινωνικοποίησή τους σχολίασε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα».