ΑρχικήΕπικαιρότηταΖούπης (Opinion Poll): «Απόλυτο φαβορί ο Κασσελάκης, εκτιμώ ότι θα διευρύνει τη...

Ζούπης (Opinion Poll): «Απόλυτο φαβορί ο Κασσελάκης, εκτιμώ ότι θα διευρύνει τη διαφορά»

Για το «φαινόμενο Κασσελάκη» μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 FM και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο  διευθυντής εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.

«Έγινε κάτι το πρωτοφανές μέσα σε τρεις εβδομάδες ένας άνθρωπος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και με την επικοινωνία ουσιαστικά βγαίνει ηγέτης ενός κόμματος. […] Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Κασσελάκης είναι το απόλυτο φαβορί» σχολίασε ο Διευθυντής της Opinion Poll προσθέτοντας: «Εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Κασσελάκης θα διευρύνει τη διαφορά του».

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη και γιατί τον προτίμησαν οι ψηφοφόροι είπε:

«Είναι ένα εγχείρημα στηριγμένο βασικά στην επικοινωνία αυτό κατά βάση έγινε σε βάρος της ουσίας της πολιτικής, δεν τον ακούσαμε τόσο πολύ να μιλάει πολιτικά και νομίζω ότι απευθύνθηκε αρκετά επιτυχημένα και στοχευμένα σε ένα εκλογικό σώμα το οποίο είναι πικραμένο, αναζητεί τι θα κάνει μετά από τη συντριβή του Ιουνίου. Μου δίνεται η αίσθηση ότι αναζητούν ένα νέο Μεσσίααναζητούν έναν αντι-Μητσοτάκη.

Φαίνεται ότι δεν έγινε όσο έπρεπε κατανοητό στους άλλους υποψηφίους ότι ουσιαστικά δεν θέλανε απλά μια αλλαγή προσώπου αλλά ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ και μια ελπίδα. Νομίζω ότι μεγάλο κομμάτι απ’ αυτούς που ψήφισαν Κασσελάκη θεωρώντας ότι οι άλλες υποψηφιότητες δεν εξασφαλίζουν κάτι το καινούργιο παίρνουν ένα ρίσκο, σου λεει «ας δοκιμάσουμε έναν νέο άνθρωπο να δούμε πως θα πορευτεί».

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι εύκολη συνθήκη, προφανώς θα υπάρχουν τριβές ακόμα καλύπτονται πράγματα κάτω από το χαλί αν και τσιτώνονται τα πράματα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Νομίζω ότι η επόμενη μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέες δυσκολίες, θα αρχίσουν να τρέχουν εξελίξεις και κομβικό σημείο θα είναι το συνέδριο», κατέληξε ο Ζαχαρίας Ζούπης.