ΑρχικήEvergreenΑυτός είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 2024, σύμφωνα με το Tripadvisor-...

Αυτός είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 2024, σύμφωνα με το Tripadvisor- Ποια ήπειρος κυριαρχεί στη λίστα με τα «Best of the Best» μέρη

Το Tripadvisor κυκλοφόρησε τα ετήσια βραβεία του, ξεκινώντας με τους «Best of the Best» προορισμούς, για τους οποίους ο ιστότοπος εξήγησε πως αποτελούν «τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τη χρονιά, σύμφωνα με τους κριτικούς του Tripadvisor».

Η κατηγορία «Best of the Best» περιλαμβάνει επτά κατηγορίες φέτος, τους «Κορυφαίους προορισμούς», τους «Πολιτιστικούς προορισμούς», τους «Προορισμούς φαγητού», τους «Φυσικούς προορισμούς», τους «Προορισμούς για νεόνυμφους», τους «Αειφόρους προορισμούς», και τους «Trending Destinations».

Το Tripadvisor υπολόγισε τους νικητές με βάση την «ποιότητα και ποσότητα κριτικών, ειδικά για κάθε υποκατηγορία βραβείων» που δημιουργήθηκαν από την παγκόσμια βάση χρηστών ταξιδιωτών του μεταξύ 1/10/22 και 30/9/23.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, το Τόκιο αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός για το 2024. Και, όπως σημείωσε το Tripadvisor, η Ασία στο σύνολό της βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο, με 8 από τα 10 κορυφαία μέρη στη λίστα να της ανήκουν.

Τόκιο, Ιαπωνία

Το Τόκιο ακολουθεί η Σεούλ στη δεύτερη θέση, ενώ ο κόλπος Halong στο Βιετνάμ βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Kόλπος Halong, Βιετνάμ

Το νησί Palawan στις Φιλιππίνες είναι τέταρτο στη σειρά, ενώ η Sapa στο Βιετνάμ ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Palawan, Φιλιππίνες

«Με το 94 τοις εκατό των Αμερικανών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από πέρυσι, ο ενθουσιασμός είναι υψηλός και η φετινή λίστα με τους «Best of the Best» προορισμούς επιλογής ταξιδιωτών αντικατοπτρίζει πραγματικά αυτόν τον ενθουσιασμό», δήλωσε η Sarah Firshein, επικεφαλής του editorial, στο Travel + Leisure.

«Οι νικητές όπως το Ντουμπάι, το Τόκιο, το Παρίσι και το Μαρακές δείχνουν ότι η κοινότητά μας έχει αχαλίνωτη όρεξη για προορισμούς με ζωντανές σκηνές τέχνης και πολιτισμού, κορυφαία εστιατόρια και φαινομενικά απεριόριστα αξιοθέατα και εμπειρίες. Είναι επίσης υπέροχο να βλέπουμε μια ανάκαμψη στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στην Ασία, με την περιοχή να έχει ανοίξει πλήρως μετά την πανδημία. Όπως δείχνει η λίστα Trending Destinations του Tripadvisor, οι ταξιδιώτες θέλουν να πάνε εκεί έξω και να εξερευνήσουν με όρεξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ